Riječko Sveučilište ne gleda što Zagreb radi, NL, 16. 12. 2010.
MEDICINSKI FAKULTET SLAVI 55 GODINA PREDSJEDNIK REPUBLIKE NA SJEDNICI FAKULTETSKOG VIJEĆA
Riječko Sveučilište ne gleda što Zagreb radi
 
To je jako dobro, jer upravo konkurentnost i raznolikost vode prema napretku, a znanost i visoko obrazovanje najdinamičnije područje u Hrvatskoj, rekao je Josipović
 
 
Vojko Obersnel, Ivo Josipović, Pero Lučin, Alan Šustić i Zlatko KomadinaRIJEKA Bez obzira na krizu i teškoće, pa i krizu morala koja se može prepoznati, hrvatsko društvo je sazrelo i spremno je okrenuti stranicu i postati europska zemlja. To ne znači samo formalno pristupanje u Europsku uniju, već i da će Hrvatska po načinu života biti dio Europe, istaknuo je jučer predsjednik Republike Ivo Josipović na svečanoj sjednici Vijeća riječkog Medicinskog fakulteta kojom je obilježeno 55 godina djelovanja te ustanove. Dodajući da je 55 godina tek početak te da se od Medicinskog fakulteta još jako puno očekuje, predsjednik se osvrnuo i na riječko Sveučilište, napominjući da rezultati te ustanove govore o njenoj jedinstvenosti.
    – Ono što sam uočio jest da Sveučilište u Rijeci ne gleda previše što Zagreb radi i to je jako dobro, jer upravo konkurentnost i raznolikost vode prema napretku. Znanost i visoko obrazovanje jedni su od najdinamičnijih područja u Hrvatskoj, stoga pozivam akademsku zajednicu da budu motori hrvatskog društva, istaknuo je Josipović.
    Podsjećajući kako je upravo Medicinski fakultet najveća sastavnica riječkog Sveučilišta , rektor prof. dr. Pero Lučin istaknuo je da se radi o ustanovi koja predstavlja temelj Sveučilišta te je poručio da Sv
Najbolji studenti i diplomanti
   
    Jučer su proglašeni i najuspješniji studenti u protekloj akademskoj godini. Među polaznicima sveučilišnog studija medicine najbolji su: Ana Carević, Bojana Đokić, Sanela Kovačić, Jelena Šimić, Tea Ivanišević, Andrej Pleše, Dora Karmelić, Vera Tomas, Adrian Toplak, Kristina Ilić, Lorena Kalčina, Josip Ninčević, Tea Ahel i Janja Kuharić, dok su među studentima sveučilišnog studija sanitarno inženjerstvo najboljima proglašeni: Deana Jurdana, Marta Žic, Valentina Mrvčić i Ksenija Popović, a među studentima sveučilišnog studija organizacija, planiranje i upravljanje u zdravstvu: Martina Brkljača, Aldina Pajić, Maja Lončarić i Mirta Lučić. Među studentima stručnog studija sestrinstva najboljima su proglašene Dunja Radojčić i Tamara Turšćak, među studentima stručnog studija fizioterapije Alma Kapo i Lina Stock, među studentima stručnog studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike Marina Dujmić i Silvija Arbanas, a među studentima stručnog studija radiološke tehnologije Slaven Periša i Antonija Purkić. Najbolja diplomirana doktorica medicine je Bernarda Ravnić, doktorica dentalne medicine Jasna Smokvina, a najbolji magistar sanitarnog inženjerstva Suzana Popović. Najbolja sveučilišna prvostupnica organizacije, planiranja i upravljanja u zdravstvu je Maja Mikić, stručna prvostupnica medicinsko-laboratorijske dijagnostike je Martina Vareškić, a stručni prvostupnik fizioterapije Danijel Biondić, dok su dobitnici nagrade za najbolje mlade znanstvenike Marina Babić Čač i Ronald Antulov.
eučilištu predstoji transformacija u sveučilište treće generacije, što znači
da će postati nositelj sveukupnog razvoja zajednice. S činjenicom da Medicinski fakultet ima pionirsku ulogu u razvoju Sveučilišta složio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, navodeći kako ta ustanova i nakon 55 godina predstavlja centar izvrsnosti, dok je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo kako je Županija uz državu osnivač devet zdravstvenih ustanove koje bez Medicinskog fakulteta ne bi mogle kvalitetno funkcionirati.
    Iznoseći viziju razvoja Medicinskog fakulteta kao dinamičkog istraživačkog središta koje je karakterizirano interdisciplinarnim i multidisciplinarnim znanstvenim projektima i kolaborativnim centrima izvrsnosti dekan Medicinskog fakulteta prof.dr. Alan Šustić istaknuo je kako je najvažniji strateški cilj te ustanove stvaranje Sveučilišne bolnice.
    – Drugi naš strateški cilj je institucionalno povezivanje bazičnih i kliničkih istraživanja kroz projekt centra za translacijsku medicinu pod nazivom TransMedRi, kazao je dekan.
 
Ingrid Šestan Kučić
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk