Studij talijanskog jezika od jeseni, NL, 17. 12. 2010.
FILOZOFSKI FAKULTET SLJEDEĆE AKADEMSKE GODINE NOVI PROGRAMI
Studij talijanskog jezika od jeseni
 
Dvopredmetni studij talijanskog jezika i književnosti te Stručno usavršavanje talijanskog jezika, komunikacije i kulture novosti su Fakulteta
 
 
Program još mora proći akreditaciju – Vojko Obersnel, Fulvio Rustico, Damir Zec i Doris Š{inRIJEKA Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci od iduće će akademske godine započeti s izvođenjem preddiplomskog dvopredmetnog studija talijanskog jezika i književnosti, dok će se već od veljače organizirati program cjeloživotnog učenja Stručno usavršavanje talijanskog jezika, komunikacije i kulture – najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Predrag Šustar. Dodajući kako je riječ o programima koji će biti bitno drugačiji od onih koje nude susjedna Sveučilišta, dekan je istaknuo i suradnju sa sveučilištima talijanskih regija Veneto te Friuli – Venezia Giulia, što je potvrdio i generalni konzul Republike Italije u Rijeci Fulvio Rustico napominjući kako je Rijeka uvijek bila i ostala multikulturalni centar cijelog jadranskog područja.
    – Pokretanje studija talijanskog jezika značajno će ojačati poziciju riječkog Sveučilišta u cijeloj regiji. Generalni konzulat od Ministarstva vanjskih poslova Italije zatražio je lektora koji bi bio zaposlen na riječkom Filozofskom fakultetu – najavio je Rustico.
    Dodajući kako će se otvaranjem studija talijanskog jezika zaokružiti učenje talijanskog jezika u riječkom obrazovnom sustavu gradonačelnik Vojko Obersnel naglasio je kako se važnost studija ogleda i u povijesnoj povezanosti Rijeka s Italijom, njenim jezikom i kulturom.
    – Otvaranje studija talijanskog jezika velik je i |itag iskorak za Filozofski fakultet, Sveučilište, ali i za Rijeku. Imamo potpisane sporazume o suradnji s nizom talijanskih gradova, a to podrazumijeva suradnju na mnogim područjima, od obrazovanja, znanosti pa do kulture i gospodarstva – istaknuo je gradonačelnik.
    Preddiplomski studij talijanskog jezika još mora proći akreditaciju, a u planu je da će se moći kombinirati po slobodnom izboru s drugim programima, dok je izvođenje programa cjeloživotnog obrazovanja spremno, a u veljači će ga početi pohađati 30 polaznika.

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk