Nagrađeni znanstvenici i studenti Sveučilišta u Rijeci
Srijeda, 22.12.2010.
Nagrađeni znanstvenici i studenti brane boje kojima se gradi slika našeg Sveučilišta

Rektorat Sveučilišta u Rijeci je 21. prosinca 2010 upriličio blagdansko okupljanje onih znanstveno-nastavnih i stručnih djelatnika, umjetnika te studenata Sveučilišta koji su u tekućoj, kalendarskoj 2010. godini bili nagrađeni ili odlikovani. Kriterij za stavljanje na listu jest dobivanje jedne od slijedećih nagrada i to na gradskoj, županijskoj, državnoj ili međunarodnoj razini jesu odlikovanje, znanstvena ili strukovna nagrada.

Također su priznati nagrađivani studenti-sportaši, bilo na državnim ili međunarodnim studentskim, odnosno, sportskim takmičenjima u istome razdoblju.

Rektor Sveučilišta u Rijeci, Prof. dr. sc. Pero Lučin je u svom uvodnom govoru istaknuo kako je među osnovnim ciljevima Sveučilišta u Rijeci povećanje globalne vidljivosti. Taj se cilj, između ostaloga može ostvariti prvensteno kroz veću vidljivost na webu, dakle trebamo povećati vidljivost na mreži zbog još većeg razvoja komunikacije među studentima i znanstvenicima kako na domaćoj tako i na međunarodnoj akademskoj sceni. Želimo biti vidljivi kao moderno istraživačko sveučilište, zaključio je Rektor. Valja jezgru kulture ostvariti kroz suradnju s drugim sveučilištima.

Na kraju izlaganja Rektor je istaknuo zahvalnost Gradu, Županiji te riječkoj Bogosloviji kao i svim djelatnicima riječkoga Sveučilišta na trudu koji svakodnevno ulažu u izgradnju još boljeg i kvalitetnijeg sveučilišta.  Uz čestitke nagrađenima, te želje za daljnjim uspjesima u 2011. godini, Rektor je još dodao da su upravo nagrađeni znanstvenici i studenti ti koji nas približavaju Europskoj Uniji te brane boje kojima se gradi slika našeg Sveučilišta.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk