Veliki dan za Sveučilište
Srijeda, 22.12.2010.
U srijedu, 22. prosinca održano je svečano otvorenje Filozofskog i Učiteljskog fakulteta u Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Vrata novoga dvojnog objekta svečano je otvorila gospođa Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske.

Uz predsjednicu Vlade, svečanosti su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i športa prof. dr. sc. Radovan Fuchs te mr. sc. Đuro Popijač, ministar gospdoarstva, rada i poduzetništva uz pratnju državnih tajnika i suradnika.

U svojoj uvodnoj riječi rektor prof. dr. sc. Pero Lučin je istaknuo važnost trenutka, naglasivši da će Kampus Sveučilišta u Rijeci zajedno sa Sveučilišnom bolnicom postati obrazovni, znanstveni i zdravstveni centar izvrsnosti Jugoistočne Europe, zbog kojeg će ljudi dolaziti u Rijeku na učenje, istraživanje, liječenje, dijagnostiku, ali i sudjelovanje u kulturnim i zabavnim događanjima. Rektor je napomenuo da je cilj Sveučilišta stvarati društveno, humanističko i etičko okruženje te da će upravo zgrada Filozofskog i Učiteljskog fakulteta biti mjesto u kojem će se domišljati kombinacija mediteranske i srednjeeuropske kulture, načina života i sustava vrijednosti. Rektor je iskoristio priliku pozdraviti i zahvaliti ljudima koji su radili i sudjelovali u izgradnji Kampusa, Vladi Republike Hrvatske, Misnistarstvu, Gradu Rijeci, Županiji i izvođačima, kao i ''malim'' ljudima sa Sveučilišta bez kojih provedba cijeloga projekta ne bi bila moguća.

Nazočne je pozdravio i akademik Daniel Rukavina, rektor Sveučilišta u vrijeme početka izgradnje Kampusa, a skup su pozdravili i dekani dvaju fakulteta koji useljavaju u novu zgradu, prof. dr. sc. Jasna Krstović te prof. dr. sc. Predrag Šustar. Oboje su izrazili zadovoljstvo što se ulaskom u zgradu njihovim studentima napokon otvara prilika za kvalitetno i europskim standardima konkurentno studiranje. 
Gradonačelnik Vojko Obersnel te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, velika podrška i potpora Sveučilištu u izgradnji Sveučilišnog grada na Trsatu, također su se prigodnim riječima obratili prisutnima. Zgradu Filozofskog i Učiteljskog fakulteta blagoslovio je generalni vikar mr. Emil Svažić.

Kao vrhunac svečanosti  izdvaja se trenutak kada je Rektor Premijerki uručio SmartX karticu s porukom da je, kada god zaželi doći, dobrodošla na riječkom Sveučilištu. SmartX kartica, naime, uz to što sadrži  aplikaciju za e-indeks, omogućuje ulazak u zgrade Kampusa.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk