Robert Blažić nagrađen za diferencijal trkaćeg bolida, NL, 13. 1. 2011.
SAVEZ INOVATORA PGŽ-a DODIJELIO GODIŠNJE NAGRADE I PRIZNANJA IVAN LUPPIS ZA IZNIMNA POSTIGNUĆA U INVENTIVNOM RADU
Robert Blažić nagrađen za diferencijal trkaćeg bolida
 
 
 
Robert Blažić primio je nagradu Ivan Luppis            RIJEKA Robert Blažić dobitnik je nagrade Ivan Luppis za prošlu godinu, najvišeg godišnjeg priznanja, što ga Savez inovatora Primorsko-goranske županije dodjeljuje za iznimna postignuća invetivnog rada. Blažiću je visoko priznanje uručeno za inovaciju »diferencijal trkaćeg bolida«, koja je prošle godine pokupila niz nagrada i priznanja na hrvatskim i svjetskim izložbama, uključujući srebrnu medalju na Britanskom sajmu inovacija, te zlato na sajmu mladi@inovacije u Kastvu i osječkoj Inovi. Mladi je inovator svoj diferencijal razvio za trkaći bolid RRCX, na čijoj su konstrukciji studenti riječkog Tehničkog fakulteta radili pune dvije godine u sklopu natjecanja Formula Student. Ritehov tim prošle se godine, uz financijsku pomoć sponzora, među kojima je i In klub inovatora, članica Saveza riječkih inovatora, natjecao na dvije utrke u sklopu Formule Student, a na obje su postigli sjajne rezultate, uključujući prvo mjesto u jednoj od kategorija natjecanja, dok su za konstrukciju i inovativnost Blažićevog diferencijala dobili brojne pohvale.
    – Zahvaljujem se svima koji su me predložili za nagradu, kao i In klubu i Zajednici tehničke kulture Rijeka na uloženom trudu za prijave nastupa na sajmovima i izložbama inovacija. Nastavit ću se baviti razvojem inovacija, a potrudit ću se ponoviti ovu uspješnu priču i tijekom 2011. godine, rekao je Blažić, dodajući da kao vođa Riteh Racing Teama uz stare i desetak novih članova radi na bolidu za novu sezonu natjecanja.
    Savez inovatora PGŽ i In klub inovatora na svečanosti su dodjelili i godišnja priznanja mladim inovatorima, a prva nagrada uručena je Andreu Tibljašu i Mariu Tibljašu s mentorom Željkom Tibljašem iz Elektroindustrijske i obrtničke škole za »Pametni prozor«. Drugu nagradu podijelili su Ante Topić s mentorom Dragom Krajinom iz Elektroindustrijske i obrtničke škole za »Regulaciju svjetla IR daljinskim upravljačem«, te Anton Bačić i David Dodaj s mentoricom Ružicom Kamenjašević iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo za »Bežični videonadzor preko TV ekrana«, dok su treću nagradu osvojili Filip Đurić i Luka Negovetić s mentorima Borisom Caputom i Ines Milčić iz In kluba inovatora i ZTK Rijeka za »LED list svjetlo s regulacijom«.
    Boris Caput dobio je nagradu za najboljeg mentora u prošloj godini, dok su priznanja za poticanje inovatorskog rada mladih dobile Elektroindustrijska i obrtnička škola, Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo, Tehnički fakultet Riteh Racing Team, te Srednja škola za primijenjenu umjetnost.

A. PETRAK

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk