O studijskim programima iz prve ruke, NL, 21.1.2011.
SMOTRA SVEUČILIŠTA BUDUĆI STUDENTI NA TRADICIONALNOJ DVODNEVNOJ SMOTRI U KAMPUSU NA TRSATU
O studijskim programima iz prve ruke
 
Očito je da smo došli u vrijeme kada Smotra zahtijeva modernizaciju, no neupitno je da je živa riječ bitna, ocijenio je prof. dr. Pero Lučin

Ingrid ŠESTAN KUČIĆ, Snimio Damir ŠKOMRLJ
 
U prvih sat vremena Smotra je privukla tek nekolicinu istarskih maturanataRIJEKA Tradicionalna dvodnevna Smotra Sveučilišta u Rijeci jučer je šesnaestu godinu zaredom otvorena u novoj zgradi Filozofskog i Učiteljskog fakulteta u Sveučilišnom kampusu na Trsatu, a napominjući kako se ovogodišnja Smotra konceptualno ne razlikuje od prethodnih, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin za iduću je godinu najavio modernizaciju te manifestacije.
    – Očito je da smo došli u vrijeme kada Smotra zahtijeva modernizaciju, no neupitno je da je »živa« riječ koju budući studenti mogu dobiti na ovoj manifestaciji bitna. Ove smo godine za mjesto Smotre izabrali Kampus iz razloga što smo željeli da budući i sadašnji studenti vide kako se oblikuje to područje. Sveučilišni kampus prostor je koji će biti atraktivan ne samo za studiranje, nego i za zabavu te život, kazao je rektor.
   
Istarski maturanti

Dodajući kako će ovu godinu na riječkom Sveučilištu obilježiti inteziviranje promjena studijskih programa, što je već započelo s pokretanjem izmjena doktorskih studija, rektor je najavio da će promjene zahvatiti i diplomske studije.
    Rektorova najava o potrebi modernizacije Smotre čiji je cilj buduće studente upoznati s ponudom riječkih studijskih programa jučer je našla uporište i u činjenici da je u prvih sat vremena održavanja manifestacije Smotra privukla tek nekolicinu istarskih maturanata. Neodaziv njihovih kolega maturanti su nam objasnili činjenicom da su s održavanjem Smotre bili upoznati tek dan ranije, ali i mogućnošću da dio škola srednjoškolcima nije želio dopustiti slobodno jutro kako bi se upoznali s onime što ih kroz nekoliko mjeseci
Smotra još danas od 10 do 19 sati

Ono što se budućim brucošima još danas od 10 do 19 sati nudi u Sveučilišnom kampusu mogućnost je upoznavanja ukupno 87 sveučilišnih studijskih programa, od čega četiri integrirana sveučilišna studija, 34 preddiplomska sveučilišna studija, 37 diplomskih sveučilišnih studija te 12 stručnih studija kojima se pokrivaju područja biomedicinskih, društvenih, humanističkih, tehničkih i prirodnih znanosti, kao i umjetničko područje. Budući studenti imaju priliku upoznati se i s programima Veleučilišta u Rijeci, Teologije u Rijeci te Agencije za znanost i visoko obrazovanje, kao i s radom Studentskog zbora i raznih studentskih udruga, radom Zaklade Sveučilišta, Studentskog centra te Sveučilišne knjižnice.
očekuje.
    – Nas desetak iz razreda došli smo zajedno. Inače pohađamo Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli, a s dobivanjem slobodnog dana u školi nismo imali nikakvih problema, istaknula je maturantica Anika Mijanović.
   
Osobni kontakti

Njena je kolegica Tanja Blašković istaknula kako unatoč tome što se o svakom studiju i programu sve informacije mogu dobiti putem interneta, osobni susret s predstavnicima pojedinih visokoškolskih ustanova mnogo više vrijedi.
    – Svi smo mi zatrpani raznim informacijama, a na kraju ispadne da zapravo raspolažemo s jako malo informacija. Prednost je ovakve manifestacije što se može osobno razgovarati s predstavnicima fakulteta, a to svakako dobro dođe, kazala je Tanja.
    Mogućnost dobivanja informacija iz prve ruke bila je razlogom dolaska i Luke Matijaša koji je iz Pule put Rijeke krenuo zbog studija kulturologije Filozofskog fakulteta, a uz osobni kontakt s budućim kolegama i djelatnicima fakulteta kao jednu od prednosti Smotre istaknuo je i mogućnost upoznavanja samih lokacija pojedinih visokoškolskih ustanova. 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk