Suradnja na projektima za fondove Europske unije, NL, 27. 1. 2011.
POTPISAN SPORAZUM FAKULTETA ZA MENADŽMENT U TURIZMU I REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE PORIN
Suradnja na projektima za fondove Europske unije
 
 
RIJEKA Suradnja na projektima za fondove Europske unije, različiti projekti namijenjeni privatnom i javnom sektoru, edukacija, organizacija seminara i radionica i ostalo, ciljevi su suradnje Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i Regionalne razvojne agencije Porin koja je jučer i formalizirana potpisivanjem sporazuma o zajedničkoj suradnji. Sporazum su potpisali Jože Perić, dekan Fakulteta, te Doris Sošić, ravnateljica Porina.
    – Suradnja s Porinom za nas je značajan iskorak jer želimo da asistenti i docenti zaposleni na našem fakultetu imaju praksu u gospodarstvu i institucijama te ondje stečene kompetencije prenose studentima. Tako je od listopada prošle naša djelatnica Jelena Đurkinu Porinu na praktičnom usavršavanju vezanom za pripremu programa koji će se kandidirati za pretpristupne, odnosno kasnije strukturne fondove EU. Naš je cilj transformiranje Fakulteta u visoko učilište treće generacije, odnosno ono koje je usko povezano s lokalnom samoupravom i gospodarstvom, uz što nam je u interesu zajednički rad na projektima i programima od koristi za širu zajednicu, s time da financijska korist nije u prvom planu te dodatna edukacija kadrova. Sve to ostvarit ćemo i ovom suradnjom – rekao je dekan Perić, navodeći i nekoliko primjera projekata direktno naslonjenih na gospodarstvo koje na Fakultetu u Iki trenutno provode ili imaju u planu. Tako se kroz nekih mjesec dana planira potpisati ugovor s Gradom Opatija, kao i s Energom s kojim će se raditi na projektu o učinkovitijem korištenju energije u turizmu, a sukladno europskim direktivama po kojima do 2019. hoteli moraju koristiti obnovljive izvore energije. Isto tako, u tijeku je rad na projektu iz europskog fonda IPA. Riječ je o statističko-informacijskom sustavu kojim se obuhvaćaju pokazatelji o turizmu za čitavu jadransku regiju, dakle i susjedne zemlje. Projekt će u konačnici rezultirati pokretanjem web-portala preko kojeg će se moći pratiti svi tredovi u turističkom sektoru ove regije.
    Govoreći o najavljenim aktivnostima, Perić, je također nadodao kako nema nikakve zapreke da se u projekte uključe i sposobni kadrovi iz lokalnih samouprava, Županije, gospodarstva i drugih institucija čime će se osigurati da rezultat projekta bude i operativno provediv.

A. JURIČIĆ

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk