COST - Europska suradnja na području znanstvenih i tehničkih istraživanja
 
Poziv za predlaganje i nove COST akcije/mreže, rujan 2017.

Europska suradnja na području znanstvenih i tehničkih istraživanja usmjerena na smanjenje fragmentacije u Europskom istraživačkim ulaganima i otvaranju Europskoh istraživačkog prostora za suradnju sa drugim institucijama diljem svijeta.
  
Cilj COST programa je osigurati snažnu poziciju Europe na području znanstvenog i stručnog istraživačkog rada usmjerenog na održavanje mira i stabilnosti kroz povećavanje broja suradnji i interakcija europskih zemalja. Na ovaj način omogućuje raznim nacionalnim jedinicama, institutima, sveučilištima i privatnom sektoru zajednički rad na raznim istraživačko – razvojnim projektima.
 
COST je usmjeren na nekompetitivna istraživanja, suradnju i rješavanje okolišnih, pograničnih i javnih problema čime potiče maksimiziranje europske sinergije i dodane vrijednosti suradničkim istraživačkim programima. 

Financira se suradnja grupa znanstvenika diljem Europe i koordinacija istraživačkih mreža koje se nazivaju Akcije. Akcije su mreže smještene oko istraživačkih projekata financiranih na nacionalnoj razini u području koje je u interesu barem 5 COST zemalja.
  
Ne financira se istraživanje, već se financiraju troškovi aktivnosti umrežavanja kao što su sastanci (putovanja, dnevnice, podrška lokalnom organizatoru), konferencije, radionice, kratkoročne znanstvene razmjene, treninzi, publikacije i diseminacijske aktivnosti.

Istraživačka područja: 

Tijekom 2013. godine COST je izmijenio u naziv COST Association uslijed organizacijskih promjena, a sredinom 2014. godine partnerskim sporazumom s Europskom komisijom povezan je s programom Obzor 2020.

 
Nove COST akcije/mreže, rujan 2017.

Sve tekuće i završene akcije mogu se pregledavati na COST Actions. Objavljen je poziv za predlaganje novih COST akcija s rokom prijave 7. rujna 2017. godine.

Odabirom određene akcije dobiva se njen sažet opis dok se detaljan opis pojedine akcije može naći u desnom stupcu u dokumentu pod nazivom Memorandum of Understanding.
U dokumentu Action Fact Sheet, koji se također nalazi u desnom stupcu iste stranice, vidljivi su članovi akcije, tj. Management Committee-a, i ukoliko među njima nema Hrvata tada je otvorena mogućnost sudjelovanja dvoje znanstvenica/ka iz Hrvatske. 
 
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u određenoj akciji potrebno je javiti se gosp. Damiru Jeličiću, MZOS, koji će provjeriti mogućnost sudjelovanja i uputiti u proceduru pristupanja akciji. Preporučljivo je javiti se i predlagatelju/voditelju akcije (Proposer of the Action) i njegovom zamjeniku (Vice Chair of the Action) čiji kontakti su navedeni u dijelu General Information u desnom stupcu odabrane akcije.

Grafički prikaz vremenskog tijeka prijave i prezentacija sustava za prijavu (SESA) COST akcije.


Nacionalna COST koordinatorica


Koordinatorica za COST u ime Republike Hrvatske je Doris Jozić te sve upite vezane uz COST možete slati na sljedeću elektroničku adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Službenu obavijest možete pogledati ovdje 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk