Tečaj za lektore
Utorak, 08.02.2011.
Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizira Primijenjeni tečaj hrvatskoga jezika za lektore i prevodioce u svrhu stručnog usavršavanja. Tečaj se odvija u dva modula: kroatistima je namijenjen lektorski modul, a ostalim pristupnicima, u prvom redu društvenoga i humanističkog usmjerenja, poseban modul usavršavanja iz područja hrvatskoga jezika. Polaznici obaju modula steći će nova (praktična) znanja iz hrvatskoga standardnog jezika i razviti specifične vještine te će time biti konkurentniji na tržištu rada.

Teme tečaja: Jezična pravilnost i funkcionalno jezično raslojavanje, Jezične razine, norme i praksa (lektorska/prevodilačka), Pregled aktualnih normativnih problema u hrvatskome jeziku, Teorija i praksa hrvatske interpunkcije, Strane riječi kao pravopisni i pravogovorni problem, Redaktura i lektura u pisanim medijima te Lektura u govorenim medijima.

Mjesto održavanja: Sveučilišni kampus, Filozofski fakultet, S. Krautzeka bb, Rijeka

Vrijeme održavanja: ožujak i travanj 2011. godine.
Na prvom susretu s pristupnicima dogovorit će se točni termini održavanja predavanja, seminara i vježbi.

Trajanje tečaja: 60 sati

Cijena tečaja: 3500,00 kn (plativo u ratama, do 4 rate)

Uvjeti za prijavu na lektorski modul: prvostupnička svjedodžba o završenom preddiplomskom studiju Hrvatskoga jezika i književnosti ili diploma o završenom predbolonjskom ili bolonjskom studiju Hrvatskoga jezika i književnosti.

Uvjeti za prijavu na modul za prevodioce: diploma o završenom predbolonjskom ili bolonjskom studiju

Prijavi treba priložiti:
    - svjedodžbu odnosno diplomu o završenom studiju
    - popunjenu prijavnicu

Prijave se primaju: poštom na adresu Odsjek za kroatistiku (za Primijenjeni tečaj), Filozofski fakultet, S. Krautzeka bb, 51000 Rijeka ili e-poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijave traju do 25. veljače 2011. godine.
Napomena: broj pristupnika ograničen je na 30
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , tel. 051/ 265 671


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk