Stipendije MZOŠ-a i vlade SAD-a: program Fulbright i program Hubert H. Humphrey
A) Stipendije programa Fulbright

1.   Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra

2.   Stipendije za prijedoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u RH)

Natječaj je otvoren za sva znanstvena područja. Prioritet: amerikanistika, poljoprivreda, antropologija, bio-znanosti, ekonomija/poslovno upravljanje, tehničke znanosti, zaštita okoliša, povijest, informacijska tehnologija, pravo, političke znanosti, sociologija, javna politika, javna uprava, turizam.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na web-stranici Veleposlanstva SAD-a

3.   Doktorski studij iz područja prirodnih i tehničkih znanosti na vodećim američkim sveučilištima (5 godina)

Područja/polja/grane: zrakoplovstvo, raketna i svemirska tehnika, agronomija, astronomija i astrofizika, biologija, biomedicina, kemija, računarstvo, elektroenergetika, strojarstvo, elektrotehnika, građevinarstvo, kemijsko inženjerstvo, rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo, ekologija i zaštita okoliša, geoznanosti, geologija, geofizika s meteorologijom, informacijske znanosti, materijali, matematika, neuroznanost, znanost o moru, javno zdravstvo (biostatistika i epidemiologija), fizika.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na
web-stranici Veleposlanstva SAD-a

B) Stipendije programa Hubert H. Humphrey

Jednogodišnje usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, pravosudnom sustavu, nevladinim udrugama, novinarima itd., u trajanju od 10 mjeseci.

Uvjet: visoka stručna sprema; iskustvo u rukovođenju, pet godina iskustva u jednom od navedenih područja: novinarstvo, politika upravljanja prirodnim resursima, zaštita okoliša i klimatske promjene, analiza javne politike i javna uprava, gospodarski razvoj, financije i bankarstvo, razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, upravljanje ljudskim resursima, pravo/ljudska prava, urbanizam i regionalno planiranje, tehnologijska politika i upravljanje, obrazovanje - planiranje, upravljanje i politika, javno zdravstvo - politika i upravljanje, obrazovanje o sprečavanju zlouporabe psihoaktivnih tvari/liječenje i prevencija, HIV/AIDS - politika i prevencija, podučavanje engleskog kao stranog jezika - usavršavanje nastavnika ili razvoj kurikula, sprečavanje trgovine ljudima.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na
web-stranici Veleposlanstva SAD-a

Opći uvjeti za kategorije pod A i B (osim A 3.):

Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskog naziva u SAD-u.

Kandidati trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u RH i znanju engleskog jezika.


C) Stipendije programa Fulbright i Hrvatsko-američke zaklade za obrazovanje i izobrazbu (HAZ/CAFET)

U suradnji s Hrvatsko-američkom zakladom za obrazovanje i izobrazbu (HAZ/CAFET) raspisuje se natječaj za dodjelu stipendija za jednogodišnji ili dvogodišnji sveučilišni magistarski studij (master's degree program) na američkim sveučilištima.

Područja/polja/grane: pravo, ekonomija, novinarstvo/komunikologija, zaštita okoliša, energetska sigurnost/politika, javna politika, javna uprava, javno zdravstvo - politika/upravljanje, političke znanosti, međunarodni odnosi, obrazovanje - politika/upravljanje, poljoprivreda - politika/upravljanje.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na
web-stranici Veleposlanstva SAD-a

Rok za prijavu za sve stipendije: 1. svibnja 2011.

Detaljne upute i linkovi za online prijave nalaze se na web-stranicama Veleposlanstva SAD-a. Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave, potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija šalje se do naznačenog roka na sljedeću adresu:

Embassy of the United States of America
Thomasa Jeffersona 2
10010 Zagreb


Letak: Fulbright
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk