Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na fakultet/akademiju ili sveučilišni odjel.

Student može izabrati redoviti ili izvanredni studij. 
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punoj nastavnoj satnici i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. 
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži posebno prilagođene termine i načine izvođenja studija u skladu s izvedbenim planom nastave. 

Status studenta dokazuje se studentskom iskaznicom. 


Novosti

Obavijest studentima

Obavještavamo studente Sveučilišta u Rijeci da će Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost biti objavljen krajem prosinca, nakon sjednice Senata, a Natječaj za dodjelu stipendija iz programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" početkom 2019. godine.  

 

Najuspješniji studenti s invaliditetom u 2017./2018. ak. god.

 
Odlukom rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržija od 30. studenog 2018. godine, nakon provedenog natječaja i prijedloga Povjerenstva za odabir najuspješnijeg studenta s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci, ove su godine, zbog zapaženog akademskog uspjeha te aktivističkog i znanstvenog angažmana u 2017./2018. ak. godini iznimno odabrana dva najuspješnija studenta s invaliditetom:
Tino Vodanović i Mladen Bošnjak, studenti Filozofskog fakulteta u Rijeci. 

Saznaj više


Slobodna mjesta za jesenski upisni rok 2018./2019. - I. razina studija

Sveučilište u Rijeci objavljuje rezultate upisa u I. godinu preddiplomskih sveučilišnih, preddiplomskih stručnih i integriranih sveučilišnih studija u 2018./2019. ak. god. nakon ljetnog upisnog roka i slobodna mjesta za jesenski rok.

Natječaj za upis u I. godinu studija 2018./2019. ak. god. - diplomski sveučilišni studiji

Sveučilište u Rijeci objavljuje Natječaj za upis u I. godinu diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2018./2019. ak. god., temeljem odluke Senata od 26. lipnja 2018. godine. 
Natječaj za upis u I. godinu diplomskih studija   
Prijave za upis na diplomske studije Fakulteta zdravstvenih studija, Filozofskog fakulteta u Rijeci, Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci i diplomski studij Politehnika i informatika Sveučilišta u Rijeci podnose se online putem sljedeće poveznice i započinju 2. srpnja 2018. godine. Prijave za upise na diplomske studije ostalih sastavnica Sveučilišta u Rijeci podnose se izravno visokim učilištima. Student generacije Dario Matulja

Odlukom rektorice Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija Dario Matulja, student Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci proglašen je studentom generacije u 2017./2018. ak. godini. 
 


Arhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u 2018./2019. ak. god.

Osim izbornih kolegija na upisanom studiju matičnog visokog učilišta, radi stjecanja dopunskih znanja, studenti mogu izabrati i polagati kolegije s drugih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Popis ponuđenih zajedničkih izbornih kolegija u zimskom i ljetnom semestru 2018./2019. akad. god. možete pogledati ovdje.  Vodič za brucoše riječkog sveučilišta
 

Promotivni video o visokom obrazovanju

Studentski centar Rijeka i Kampus 

Vodič za studente u traženju privatnog smještaja 

Sveučilišni savjetovališni centar

LDAP administratori za studente

Priručnik "Akademsko pisanje"


 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk