Novosti
Nagrade Programa za razvoj Arapskog zaljeva
Prijava projekata za dodjelu nagrade Programa za razvoj Arapskog zaljeva (AGFUND) za 2017. godinu na temu "Ensure inclusive and quality education for all and promote lifelong learning"
Saznaj više
 
Natječaj za „freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u
Otvoren je natječaj za „freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u, za mobilnosti u ljetnom semestru tekuće akademske godine, sa krajnjim rokom do 30. studenog (moguće je podnijeti prijave i nakon navedenog roka, no veća je vjerojatnost da će prijava biti potvrđena ako stigne do kraja studenog ili barem na samom početku prosinca).
Saznaj više
 
Poziv za podnošenje projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2018.
Europska komisija objavila je Poziv za podnošenje projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu. Za sada je dostupan Vodič kroz program Erasmus+ na hrvatskom i engleskom jeziku, a prijavni obrasci i ostala tehnička dokumentacija bit će objavljena naknadno.
 
Obavijest o objavi Poziva zajedno s pripadajućim poveznicama nalazi se na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije: http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/europska-komisija-objavila-poziv-na-podnosenje-prijedloga-za-program-erasmus-za-2018-godinu/.
 
 
Otvoreni poziv za volontera na EVS projektu Bruxelles
 Erasmus studentska mreža Hrvatska (Erasmus Student Network Croatia) traži volontera u svrhu sudjelovanja na EVS projektu u periodu od 6 mjeseci u Briselu. Više...
 
Erasmus studentska mreža Hrvatska proglašena najboljom u Europi
Priznanje za sav trud i rad stiglo je u obliku nagrade za najbolju ESN (Erasmus Student Network) državu! Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting ili AGM) ESN-a u Berlinu u razdoblju od 20. do 24. travnja 2017. godine. AGM je najveći i najbitniji događaj u mreži, događaj na kojem se bira sastav Internacionalnog odbora te se donose odluke o budućem radu mreže. 
Saznaj više
 
Poziv za sudjelovanje na predavanju Mogućnosti sudjelovanja studenata s posebnim potrebama u Erasmus+ programu
U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, pozivamo Vas na predavanje vezano uz predstavljanje i promoviranje studentske mobilnosti u okviru programa Erasmus+ s naglaskom na mogućnosti mobilnosti za studente s invaliditetom.  
Saznaj više
 
9. Nacionalna platforma u Rijeci
U Rijeci se od 2. do 4. 12. održala Nacionalna Platforma u organizaciji riječke sekcije Erasmus Student Networka. Platforma je okupila više od 60 gostiju iz Hrvatske,  a svrha joj je bila unaprjeđenje organizacije i promicanje mobilnosti. 
Saznaj više
 
Besplatan online TOEFL tečaj za sve studente Sveučilišta u Rijeci
Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja (IRO), za svoje studente organizira besplatni online pripremni tečaj za polaganje TOEFL testa. 
Tečaj počinje 15. studenog, a održavat će se dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. 
 
Saznaj više
 
Europska komisija objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu

Dana 20. listopada 2016. Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu. Tekst poziva dostupan je na službenim jezicima Europske unije na sljedećoj poveznici.

Poziv obuhvaća sljedeće aktivnosti:

  • Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
  • Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
  • Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška reformi politika
Saznaj više
 
Prijam veleposlanice
U petak, 5. veljače 2016. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je nastupni prijam veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država Nj. E. gđe. Juliete Valls Noyes. Američka je veleposlanica posjetila Sveučilište u Rijeci u pratnji gđe Vanje Ratković, pomoćnice u Odjelu za kulturu i tisak američke Ambasade.
Saznaj više
 
ESN upitnik
Članovi udruge Erasmus Student Network izradili su ESN upitnik namijenjen studentima koji su sudjelovali u Erasmus mobilnosti te onima koji za to još nisu imali prilike, a s ciljem unapređenja programa studentske mobilnosti. 

Poveznica na upitnik: http://esn.org//esnsurvey/2016. Rok za ispunjavanje upitnika je 7. siječnja 2016.

 

 
Europska komisija objavila poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2016. godinu
 Dana 20. listopada Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2016. godinu (engleska verzija, hrvatska verzija), a dana 22. listopada 2015. objavljen je Ispravak prvotnog Poziva (engleska verzija, hrvatska verzija).
Za detaljne upute o podnošenju prijava pogledajte vodič programa Erasmus+ (za sada dostupan samo na engleskom jeziku).
 
Prema navedenom Pozivu i Ispravku Poziva, otvorene su sljedeće aktivnosti, s pripadajućim rokovima:
- Ključna aktivnost 1 (KA1) – Obrazovna mobilnost pojedinaca
- Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
 
- Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška reformi politike
Saznaj više
 
Poziv na info dan o programu Erasmus+:Sport
 Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatski olimpijski odbor pozivaju predstavnike neprofitnih sportskih udruga, jedinica lokalne i područne samouprave, neprofitnih javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa na info dan o programu Erasmus+:Sport koji će se održati 15. prosinca 2015. u Zagrebu (MZOS, Donje Svetice 38) s početkom u 9:00 sati
Saznaj više
 
Central European Platform
Regionalna platforma za države srednje Europe međunarodnog naziva Central European Platform održat će se u organizaciji studentska udruge, Erasmus Student Network Rijeka. Platforma će se održati u razdoblju od 29.10. do 01.11.2015. i prisustvovati će preko 220 sudionika iz srednje Europe.
Više.
 
EducationUSA sajam visokog obrazovanja
 
Institut za razvoj obrazovanja (IRO) poziva učenike i studente na EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati u utorak, 21. travnja 2015. od 16 do 19 sati u hotelu Westin, Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu.
Saznaj više
 
'Prevođenje za Europu' - radionica

Obzirom na dosadašnju suradnju Sveučilišta u Rijeci s Europskom komisijom na području prevođenja i terminologije, pozivaju se svi zainteresirani na radionicu “Translating Europe” posvećenu certifikaciji prevoditelja.

Saznaj više
 
Natječaj Europske komisije u pisanju Eseja
Europska komisija objavila je natječaj u pisanju eseja „Tako slične, tako različite, tako europske“ na teme iskustava u proširenoj Europskoj uniji te suočavanju Europske unije s izazovima budućnosti.
Natječaj je namijenjen mladima u dobi od 18 do 25 godina i otvoren je do 27. veljače 2015. (podne).
Više...

 
Humanitarna akcija ESN-a Rijeka
Erasmus Student Network Rijeka u suradnji s udrugom "..i djeci s ljubavlju" prikuplja donacije prodajom humanitarnog kalendara "Iz Hartere s ljubavlju" 2015. Sva sredstva prikupljena prodajom kao i osobne donacije biti će donirana Centru za autizam Rijeka.
Više
 
Nastupni posjet veleposlanika Republike Slovačke
Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj, Nj. E. Juraj Priputen, zajedno s dr. Hanom Kovačovom, zamjenicom šefa misije, po prvi je put posjetio riječko sveučilište 2. prosinca 2014. godine. Tom se prilikom sastao s rektorom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Perom Lučinom. Na sastanku su sudjelovali i prorektor za informatizaciju prof. dr. sc Zlatan Car te rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Darko Štefan.
Saznaj više
 
Posjet rektora Sveučilišta u Trstu i talijanske delegacije
Rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Pero Lučin je 13. 10. 2104. godine održao sastanak s prof. Mauriziom Fermegliom, rektorom Sveučilišta u Trstu, Fabriziom Sommom, predsjednikom i Alessandrom Rossitom, generalnim direktorom Narodnog sveučilišta u Trstu, Mauriziom Tremulom, predsjednikom i Danieleom Sumanom, članom Izvršnog odbora Talijanske unije, Rijeka te generalnim konzulom Republike Italije u Rijeci, Renatom Cianfanariem i njegovom tajnicom Ileanom Jančić.
Više
 
Ponuda stručne prakse u Belgiji
Stručna praksa u Belgiji (Researcher, Communications Assistant ).
 
Ponuda stručne prakse u Turskoj (Gazi University, Ankara)
Graduate education - medical students
Više
Life science research
Više
Pharmaceutical technology department
Više  Više
Pharmaceutical chemistry
Više
Physical medicine and rehabilitation
Više
Pharmacy department of pharmacognosy
Više  Više Više
 
Ponude za stručnu praksu u Turskoj, Poljskoj, Španjolskoj i Italiji
Ponuda stručne prakse u Turskoj: Ugostiteljstvo i turizam
Više
Ponuda stručne prakse u Španjolskoj: Web designer, Web developer or APP developer to do a website, online education plataform (example: coursera)
Više
Ponuda stručne prakse u Poljskoj: Designer Assistant (Design unit of Electrical and Mechanical installations)
Više

Ponuda stručne prakse u Italiji:
English teacher (Istituto Comprensivo „P.zza Costituente”)
Više
English teacher (Istituto Aqui Terme)
Više
English teacher (GARDONE VAL TROMPIA)
Više
English teacher (Kinder garden and Elementary School)
Više
 
Ponuda stručne prakse u Mađarskoj
Stručna praksa u Budimpešti (Operations Associate)
Više

Stručna praksa u Budimpešti (Network coordinator)
Više

Stručna praksa u Budimpešti (Legal Recruitment Assistant)
Više
 
Ponuda stručne prakse u Portugalu, Mađarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu
Ponuda stručne prakse u Portugalu.
Više
Ponuda stručne prakse u Mađarskoj (Dean's Office, Trainee of International Communication).
Više
Ponuda stručne prakse u Ujedinjenom Kraljevstvu (Academic practice unit).
Više
 
Javni poziv za odabir članova šest sektorskih vijeća
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je javni poziv za prijavu sektorskih stručnjaka.
više
 
Stručna praksa u Ujedinjenom Kraljevstvu i osposobljavanje u Rumunjskoj
Ponuda stručne prakse u Ujedinjenom Kraljevstvu (Journalist / Interpreter)
više
Osposobljavanje u Rumunjskoj (English for Lecturers)
više
 
Ponuda stručne prakse u Njemačkoj
Ponuda stručne prakse u Njemačkoj (English language assistant).
više
 
Ponuda stručne prakse u Ujedinjenom Kraljevstvu
Ponuda stručne prakse u UK.
3D/2D animator and motion graphics artist
International Partnerships and Developments
Language/ Teaching assistant
 
Ponuda stručne prakse u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj
Ponuda stručne prakse u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj.
Business Development Manager
Foreign language teacher
HR Executive
Online Marketing, SEO, Analytics, Content and Platforms development
Sales&marketing / Sales Internship
Architecture and interior design
Classroom assistant, teacher assistant

Teacher of English with native fluency in English

 
Ponuda stručne prakse u Irskoj
Ponuda stručne prakse u Irskoj (Marketing Administrator / Researcher, Office Administrator / Secretary, Web Developer / SEO Specialist)
više
Marketing Administrator
Office Administrator
Web Developer
 
Poziv na ESN sastanak
Erasmus Students Network Rijeka Vas poziva na info sastanak koji će se održati u srijedu 18.06.2014. u 19 sati.
više
 
MapAbility projekt ESN-a
Ana Iska, članica sveučilišne udruge ESN Rijeka boravila je na konferenciji ESN-a u Briselu povodom pokretanja projekta MapAbility kojem je namjera izraditi on-line kartu europskih sveučilišta na kojoj će se moći jednostavno pogledati koliko je odabrano sveučilište pristupačno za studenta s invaliditetom.
više
 
Ponuda stručne prakse u Italiji
Ponuda stručne prakse u Italiji (Department Economy and Law).
više
 
Ponuda stručne prakse u Turskoj
Ponuda stručne prakse u Turskoj ( Project Managament Department, Experimental Research Studies Department ).
Više
 
Erasmus Student Network STORY Projekt
Na međunarodnoj razini provodi se projekt STORY-Strengthening the Training Opportunities for inteRnational Youth, čiji je cilj poboljšanje mogućnosti praktične izobrazbe mladih na području Europe.
Više
 
Obilježavanje 3 milijuna Erasmus studenata
Europska komisija potvrdila je da je planirana brojka od 3 milijuna Erasmus studenata dosegnuta u akad.god. 2012./2013. Objava se očekuje na službenoj press konferenciji 8. srpnja 2013.
Saznaj više
 
Posjet predsjednika Hyogo Medical College
Prof. Kenji Nakanishi, predsjednik Hyogo Medical College, Japan u posjetu je Sveučilištu u Rijeci  u razdoblju od 2. do 4. lipnja 2013. godine.

Svoj boravak započeo je na Medicinskom fakultetu Rijeka, gdje se sastao s dekanom prof. dr. sc. Alanom Šustićem i njegovim suradnicima, razgledao Zavod za fiziologiju i imunologiju te održao prigodno predavanje pod nazivom „IL – Family Cytokines in Allergic Inflammation“.

Drugi dan njegovoga boravka na Sveučilištu u Rijeci, predviđa se posjet Rektoratu, gdje će prof. Nakanishi održati sastanak s rektorom prof. dr. sc. Perom Lučinom i prof. dr. sc. Damirom Zecom, prorektorom za međunarodnu suradnju.

Medicinski fakultet u Rijeci je s Hyogo Medical College po prvi put sklopio ugovor o bilateralnoj suradnji 2007. godine. Zahvaljujući tome već petu godinu za redom odvija se i uspješna razmjena studenata medicine dvaju ustanova radi obavljanja prakse.


 
Ugovor o suradnji sa Sveučilištem Jurija Fedkoviča u Černivcima
Predstavnici Sveučilišta Jurija Fedkoviča u Černivcima, Ukrajina - prof. Stepan Vasyliovych Melnychuk, rektor, Silvia Heorhiivna Marut, prorektor za ekonomska pitanja, te prof. Oleg Vyacheslavovych Angelskyi, dekan Tehničkoga fakulteta posjetili su  1. listopada 2012. godine Sveučilište u Rijeci.
Razgledali su Rektorat , sveučilišni kampus i Tehnički fakultet. Upoznali su se s osnovnim podacima o sveučilištu i njegovim sastavnicama, njihovom znanstveno nastavnom djelatnošću, projektima i međunarodnom suradnjom te iskazali zanimanje za uspostavljanje bilateralne suradnje naročito na području tehničkih znanosti, povijesti, filologije, sociologije i prava.
Tijekom njihova posjeta, sklopljen je sporazum o bilateralnoj suradnji naših dvaju sveučilišta.


 
ZAPOŠLJAVANJE HRVATSKIH PREVODITELJA
Europska komisija i ostale ustanove EU namjeravaju zaposliti novih 70 hrvatskih prevoditelja.

Tim povodom su Annika Wallén, voditeljica Odjela Opće uprave za pismeno prevođenje i Anders Bock zadužen za Ured za pisani prijevod Europske komisije u Hrvatskoj, koji će uskoro biti otvoren u Zagrebu, održali na Filozofskom fakultetu u Rijeci 23. svibnja 2012. godine predavanje o Općoj upravi za prevođenje Europske komisije i mogućnostima zapošljavanja u njoj.
Saznaj više
 
Posjet predstavnika Sveučilišta u Šumenu

Prorektor za nastavu Sveučilišta u Šumenu doc.dr. Živko Žekov  i četrdesetak predstavnika Pedagoškoga fakulteta u Šumenu posjetili su 30. travnja 2012. godine Sveučilište u Rijeci. Tijekom posjeta gosti su razgledali sveučilišni kampus, upoznali se s osnovnim podacima o sveučilištu i njegovim sastavnicama, njihovom znanstveno nastavnom djelatnošću, projektima i međunarodnom suradnjom.

Saznaj više
 
Mogućnost obavljanja stručne prakse u inozemstvu uz pomoć studentske organizacije AIESEC i programa Erasmus
AIESEC je najveća svjetska studentska organizacija, prisutna u 110 zemalja svijeta, osnovana 1948. godine. U Hrvatskoj je prisutna na 5 fakulteta (4 Ekonomska fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu). AIESEC je organizacija koja studentima kroz praktičan rad daje priliku razviti svoje potencijale kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu.
Saznaj više
 
Otvorena javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o međunarodnoj razmjeni
Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci od 22. studenog 2011. godine otvara se javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o međunarodnoj razmjeni studenata, nastavnika i drugog osoblja u okviru Erasmus programa.
 
Novi ugovori o suradnji Sveučilišta u Rijeci
Sveučilište u Rijeci je 20. listopada 2011. godine sklopilo ugovor o bilateralnoj suradnji s Henan Politechnic University iz Kine. Postignut je dogovor s Rochester Institute of Technology, SAD o sklapanju bilateralnog ugovora o razmjeni studenata na području medicinskih znanosti.
 
Suradnja s FH Aachen
Prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Damir Zec je 24. listopada 2011.godine održao sastanak s prof. Helmutom Jakobsom, prorektorom za međunarodnu suradnju FH Aachen, Njemačka, i predstavnicima Akademije primjenjenih umjetnosti: prodekanicom prof. Majom Franković i prof. Goranom Štimcom.
Tijekom sastanka razmatrane su mogućnosti razvoja suradnje na području primjenjenih umjetnosti, tehničkih znanosti i obnovljivih izvora energije naročito u sklopu programa Europske Unije.


 
Posjet predstavnika Veleposlanstva Velike Britanije
Prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Damir Zec je 8. studenog 2011.godine održao sastanak s predstavnicima Veleposlanstva Velike Britanije: Chrisom Freanom, voditeljom Odjela za politička pitanja te Tomislavom Kaznačićem iz Odjela za ekonomsko-politička pitanja o budućoj suradnji, naročito u sklopu  projekta Veleposlanstva na temu „Freedom of Information“ i organiziranju pojedinih radionica na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
 
Novi ugovori o suradnji Sveučilišta u Rijeci
Sveučilište u Rijeci sklopilo je ugovore o bilateralnoj suradnji sa Sveučilištem Karla Franza u Gracu te sa Sveučilištem u Novom Sadu. U postupku dogovaranja je i ugovor o suradnji s Rochester Institute of Technology, USA.
 
Sveučilište u Rijeci u pregovorima s Francuskom alijansom
Sveučilište u Rijeci su 2. ožujka 2011. godine posjetili predstavnici Ureda za suradnju i kulturnu djelatnost Francuskog veleposlanstva u RH Jean Maiffredy, ataše za obrazovnu suradnju i Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju u pratnji Irene Janković Čregar, voditeljice Francuske alijanse u Rijeci. Primio ih je prorektor za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Damir Zec, kome su iznijeli svoj prijedlog uspostavljanja tješnje suradnje Francuske alijanse i Sveučilišta u Rijeci u pogledu podučavanja francuskog jezika.
Saznaj više
 
UGOVOR O SURADNJI S UNIVERSIDAD ABIERTA INTERAMERICANA
Sveučilište u Rijeci prihvatilo je ponudu Universidad Abierta Interamericana (Interameričkog otvorenog sveučilišta) iz Buenos Airesa za produbljivanjem međusobne suradnje te je, uz podršku Pravnog fakulteta iz Rijeke, sklopilo ugovor o bilateralnoj suradnji sa spomenutom argentinskom ustanovom.
Saznaj više
 
Poljski veleposlanik u posjetu Sveučilištu u Rijeci
Rektor prof.dr.sc. Pero Lučin i prorektor za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Damir Zec sastali su se u 26. listopada 2010. godine s veleposlanikom Poljske u RH Wieslawom Tarkom i konzulicom Aleksandrom Kucy.

Tijekom prijema naglašena je potreba jačanja poljsko-hrvatskih kulturnih veza i razmjene iskustava u na području visokog obrazovanja i znanosti.
Saznaj više
 
Veleposlanik SAD posjetio Sveučilište u Rijeci
Veleposlanik SAD-a u RH James B. Foley posjetio je15. listopada 2010. godine Sveučilište u Rijeci. Tijekom razgovora s rektorom Sveučilišta prof. dr. sc. Perom Lučinom i prorektorom za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Damirom Zecom pozitivno je ocijenjena dosadašnja suradnja Sveučilišta i Veleposlanstva u sklopu programa mobilnosti FULBRIGHT i JFDP.
Saznaj više
 
Mogućnosti studiranja u Velikoj Britaniji
U sklopu Britanskih dana u Rijeci na Tehničkom fakultetu je, 14. listopada 2010. godine, Branka Žaja iz British Councila održala prezentaciju o mogućnostima studiranja u Velikoj Britaniji.
Više o British Councilu u Hrvatskoj pogledajte ovdje

 
Posjet prof. Takeshija Nakazavu - World Maritime University, Malmö, Sveučilištu u Rijeci
U utorak, 24. kolovoza 2010. godine, rektor, prof. dr. sc. Pero Lučin primio je prof. dr. sc. Borisa Pritcharda s Pomorskog fakulteta i prof. Takeshija Nakazavu, s World Maritime University, Malmö, Švedska.
Saznaj više
 
Malezijsko sveučilište zainteresirano za suradnju
Predstavnici Multimedija University smještenog u Cyberjayi i Melaki posjetili su nedavno Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji. Prezentirali su svoje dodiplomske i poslijediplomske studije te program svojih istraživačko-razvojnih projekata iskazavši zanimanje za uspostavljanje suradnje s hrvatskim sveučilištima.
Saznaj više
 
Veleposlanik Islamske Republike Iran posjetio Sveučilište u Rijeci
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i prorektor za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Damir Zec sastali su se se u petak, 16. srpnja s veleposlanikom Islamske Republike Iran u RH njegovom ekscelencijom Mohsenom Sharifom Khodaeiem.
Saznaj više
 
TEMPUS PROJEKT MOREMS
Predstavnice Sveučilišta u Rijeci boravile su na Sveučilištu u Marburgu i  Sveučilištu u Tuzli u sklopu Tempus projekta MOREMS.
Saznaj više
 
Radionica na Sveučilištu u Mostaru
U sklopu Tempus OPUS projekta na Sveučilištu u Mostaru prezentirane su aktivnosti Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Prof. Dr. József Bódis – novi rektor Sveučilišta u Pečuhu
Senat Sveučilišta u Pečuhu izabrao je Prof. Dr. József Bódisa za novog rektora u razdoblju od 1. srpnja 2010 do 30. lipnja 2014. godine.
 
Sastanak s prof.dr. Deanom Vučinićem sa Sveučilišta Vrije, Brisel
Prof. dr. Dean Vučinić nekadašnji student Tehničkog fakulteta u Rijeci, posjetio je  Rektorat Sveučilišta u Rijeci 02.07.2010. godine. U svojstvu specijalnog savjetnika prorektora za međunarodnu suradnju Sveučilišta Vrije, održao je sastanak s prorektoricom za nastavu i studentska pitanja,  prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržijom, prorektorom za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Draganom Zecom i rukovoditeljom Službe za međunarodnu suradnju Darkom Štefanom.
Saznaj više
 
Sastanak s predstavnicima Litvanskog agronomskog sveučilišta
U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci 17.06.2010. godine održan je sastanak prorektorice, prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržije, djelatnika Službe za međunarodnu suradnju i mr. Sc. Marka Kršulja, zamjenika erasmus koordinatora Tehničkog fakulteta s predstavnicima Lithuanian University of Agriculture iz Kaunasa, Erasmus koordinatorom, izv. prof.  Raimundas Rukuizom i Voditeljem ureda za međunarodnu suradnju, Minvydas Liegusom.
Saznaj više
 
ODRŽAN NACIONALNI DAN ASPERA-e U HRVATSKOJ
Nacionalna zaklada za znanost kao članica europske mreže ASPERA,  27. svibnja 2010. godine organizirala je Nacionalni dan ASPERA-e u Hrvatskoj, u prostorijama NZZ-a u Opatiji.
Saznaj više
 
ACCESS - studijski posjet Sveučilištu Mälardalen
Prorektorica za nastavu i studentska pitanja prof. dr.sc. Snježana Prijić Samaržija i voditeljica službe za unapređenje kvalitetu Miljana Bajšanski su, u sklopu Tempus SM prijekta „Towards Equitable and Transparent Access to higher Education in Croatia (ACCESS)“, 18. i 19. svibnja 2010. godine boravile na Sveučilištu Mälardalen (Västerås, Švedska).
Saznaj više
 
Posjet Sveučilištu u Leuvenu
Prof. dr. sc. Zdravko Lenac (pomoćnik rektora za projekte i inovacije), Nataša Jakominić Marot (voditeljica Centra za EU projekte) i Anita Klanac (voditeljica Ureda za transfer tehnologije) sudjelovali su u razdoblju od 18-21.05 2010. godine na radionicama na temu inovacija, projekata i transfera tehnologije u okviru OPUS projekta na Sveučilištu u Leuvenu (Belgija).
Saznaj više
 
Posjet prof. dr. sc. Gorana Kalogjere Sveučilištu u Padovi
Prof. dr. sc. Goran Kalogjera je 1. ožujka 2010. godine sudjelovao na inauguraciji početka akademske godine na Sveučilištu u Padovi. Tom prilikom ostvario je brojne kontakte s rektorima talijanskih sveučilišta.
Saznaj više
 
Prorektor Kalogjera na University of London
Prof. dr. sc. Goran Kalogjera obavio je radnu posjetu Sveučilištu u Londonu ( University of London – External System ) ...
Saznaj više
 
Republika Makedonija
Prorektor za međunarodnu suradnju dr . sc. Goran Kalogjera sastao se u Skopju s Rektorom Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ ...
Saznaj više
 
Australija (Sydney)
Sveučilište u Rijeci posjetila je delegacija „Croatian Studies Centre Macquarie“ sa Sveučilišta Macquarie koju je predvodio prof. Luka Budak.
Saznaj više
 
Narodna Republika Kina
Veleposlanik Republike Hrvatske dr. Ante Simonić posjetio je Rektora Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Pera Lučina ...
Saznaj više
 
Studenti s Hyogo College-a iz Japana
Dana 22. rujna 2009. Prorektor za međunarodnu suradnju, prof. dr. qc. Goran Kalogjera, ...
Saznaj više
 
Potpisan ugovor između Sveučilišta u Rijeci i Pekinškog Sveučilišta
Dana 21. rujna 2009. je potpisan sporazum između Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta Sveucilišta u Rijeci i Fakulteta zdravstvenih znanosti Pekinškog sveučilišta: Peking Health Center
Saznaj više
 
Posjet Prorektora Gorana Kalogjere u Englesku i Škotsku, na Sveučilišta Northumbria i Edinburgh
Na poziv  profesora Craig Mahoneya prorekora sveučilišta Northumbria University i profesora Nigela Osbornea, čelnika  fakulteta School of Arts, Culture & Environment, sveučilišta u Edinburghu,  ...
Saznaj više
 
Austrijski veleposlanik Jan Kickert je bio u prvom službenom posjetu Rijeci
Dana 5. studenoga 2009. novi austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Jan Kickert boravio je jučer u prvom službenom posjetu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.
Saznaj više
 
Posjet profesora Larryja Monete i predstavnika Veleposlanstva SAD-a Sveučilištu u Rijeci 13. studenoga 2009.
Gospodin Robert Post, savjetnik za odnose s javnošću i Profesor Larry Moneta, Fulbrightov stipendist i stručnjak za kampuse sa Sveučilišta Duke posjetili su Sveučilište u Rijeci.
Saznaj više
 


 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk