Ostale informacije
Raspisan natječaj za EU prevoditelje
Dana 21. lipnja raspisani su sljedeći natječaji za EU prevoditelje:

EPSO/AD/233/12 - TRANSLATORS (AD 5) - CROATIAN LANGUAGE (HR)
EPSO/AD/234/12 - CONFERENCE INTERPRETERS (AD 5 / AD 7) FOR CROATIAN (HR)
EPSO/AD/235/12 - LAWYER LINGUISTS (AD 7) - CROATIAN LANGUAGE (HR)

Zainteresirani se mogu prijaviti na sljedećoj web stranici: http://europa.eu/epso/apply/today/tra_en.htm
Rok natječaja: 24. srpnja 2012. godine
Video uradak o natječajnom postupku možete pogledati ovdje:
http://www.youtube.com/watch?v=ID39laFlTCU
 
Ljetna praksa preko AISEC-a

Dragi studenti, AIESEC Rijeka Vas poziva da se prijavite za ljetnu praksu!

KOLIKO? GDJE?
Razvojna praksa u trajanju od 6 tjedana
Zemlja:  Poljska

ZAŠTO  otići na praksu?
-  usavrši svoje prezentacijske i komunikacijske vještine, unaprijedi svoje znanje engleskog jezika
- upotpuni CV
- upoznaj kulturu strane zemlje
- ISKORISTI LJETO !

PRIJAVI SE OVDJE !
Za više informacija posjeti našu facebook stranicu .
 
Savjeti TOP 50 američkih sveučilišta kako se uspješno upisati na studij u SAD-u

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) najavljuje niz obrazovnih savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u uz gostovanja studenata koji studiraju na američkim sveučilištima uvrštenim među 50 najboljih prema cijenjenoj rang listi Academic Ranking of World Universities*. IRO je već 13 godina službeni izvor informacija o mogućnostima studiranja u SAD-u koji kao dio EducationUSA mreže podupire američki State Department. Sve informacije o savjetovanjima dostupne su na www.iro.hr.

Saznaj više
 
Riječka kroatistička škola
Riječka kroatistička škola promiče poznavanje hrvatskoga jezika, književnosti i kulture u  međunarodnom okviru, razvija suvremene metode poučavanja hrvatskoga kao drugoga ili stranoga jezika, promiče mobilnost te organizira ispite za provjeru znanja hrvatskoga jezika kao drugoga ili stranoga. Svi zainteresirani mogu se upisati u Riječku kroatistički školu. Riječka kroatistička škola
 
UPIS NA STUDIJ U SAD-U UZ SAVJETE BIVŠIH STUDENATA NAJBOLJIH AMERIČKIH SVEUČILIŠTA
Institut za razvoj obrazovanja u veljači organizira besplatna obrazovna savjetovanja za studente i srednjoškolce.
Saznaj više
 
HRVATSKI STUDENTI S INOZEMNIH SVEUČILIŠTA SAVJETUJU O STUDIRANJU U AMERICI I EUROPI
Nakon iznimnog uspjeha prošlogodišnjih obrazovnih savjetovanja s alumnima američkih sveučilišta, Institut za razvoj obrazovanja (IRO) uvodi dodatne mogućnosti savjetovanja s hrvatskim studentima koji su studirali u inozemstvu. Kroz tematske radionice u IRO-u bivši studenti sveučilišta u SAD-u, Kanadi i Europi hrvatskim studentima i srednjoškolcima pružit će praktične savjete za izbor i prijavu na sveučilišta u inozemstvu, te pronalaženje financijske potpore za studij. Obrazovna savjetovanja će se održati svaki tjedan od 27. listopada do 10. studenog (prema rasporedu niže u tekstu) u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33, 10000 Zagreb.
Saznaj više
 
Poziv za sudjelovanje na seminarima Agencije za mobilnost i programe Europske unije
Pozivamo Vas da sudjelujete na seminarima Agencije za mobilnost i programe Europske unije organiziranim povodom objave Natječaja za Republiku Hrvatsku za Program za cjeloživotno učenje za 2012. godinu, s ciljem pripreme potencijalnih korisnika za prijavu na Natječaj.
Više informacija
 
KAKO POVEĆATI MEĐUNARODNU MOBILNOST STUDENATA?
Sajam stipendija upozorava na važnost poticanja međunarodne razmjene studenata   
 
Prema podacima međunarodnog istraživanja EUROSTUDENT provedenog u 25 europskih zemalja, Hrvatska je u akademskoj godini 2009./2010. bila na dnu europske ljestvice po pitanju međunarodne mobilnosti studenata. Od ukupne studentske populacije svega je 2% studenata navelo kako je do sada imalo iskustvo studiranja u inozemstvu, dok je u europskim zemljama taj udio prosječno četiri puta viši (8%). Značajno je da hrvatski studenti navode dodatne troškove vezane uz studij kao najveću prepreku za studij u inozemstvu, te da je studentima koji su uspjeli studirati u inozemstvu glavni izvor financiranja bila obitelj (74%).  
Saznaj više
 
Prijavite se za organiziranje studijskih posjeta!
Želite upoznati stručnjake i donositelje odluka u obrazovanju i strukovnom osposobljavanju?
Želite predstaviti rad i dostignuća Vaše ustanove europskim kolegama, ali i dobiti informacije o sustavima obrazovanja i osposobljavanja u drugim europskim zemljama?

Agencija za mobilnost i programe EU pomaže Vam da to ostvarite te Vas poziva da se prijavite na Natječaj za organiziranje studijskih posjeta!  Studijski posjeti Vam pružaju mogućnost za diskusiju, razmjenu informacija i primjera dobre prakse, kao i priliku za pokretanje projekata s partnerskim ustanovama iz Europe.
Saznaj više
 
Radionica Ekonomskog fakulteta Sveucilista u Rijeci
U suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci 29. rujna i 1. listopada na dvodnevnoj radionici boravit će znanstvenici s jednog od najprestižnijih svjetskih sveučilišta - Humboldt Sveučilišta u Berlinu. Tema radionice, koja će spojiti eminentne hrvatske i njemačke istraživače, pokriva široko područje primjene matematičkih modela u financijskom modeliranju i analizi.
Saznaj više
 
« Početak«12345»Kraj »

Stranica 2 od 5
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk