Ostale informacije
Informacije o planiranim natjecajima u 2011. godini - ASOO - IPA - Razvoj ljudskih potencijala
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih provodit će planirane natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, a koji će biti objavljeni tijekom 2011. godine (ukupno četiri natječaja).
Natječaji su financirani sredstvima programa IPA (komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala).
Saznaj više
 
SAVJETIMA AMERIČKIH STUDENATA DO USPJEŠNOG UPISA NA STUDIJ U SAD-u
Institut za razvoj obrazovanja organizira besplatna savjetovanja u Zagrebu o studiju u SAD-u s američkim studentima
 
Institut za razvoj obrazovanja (IRO) poziva sve zainteresirane na savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u koja će održati bivše studentice američkih sveučilišta. Kroz obrazovna predavanja i radionice, Michele Doyle (University of Wisconsin-Madison) i Jessica Kuntz (Georgetown University) podijelit će svoja iskustva studiranja u SAD-u te strategije za izbor i prijavu na najbolja američka sveučilišta s hrvatskim srednjoškolcima i studentima.
Saznaj više
 
Ljetna škola kineskog jezika u Zadru
Sveučilište u Zadru i Konfuzius-Institut Sveučilišta Karl-Franzens u Grazu organiziraju Ljetnu školu kineskog jezika na moru od 14. do 26. kolovoza 2011. u Zadru. Program Ljetne škole nudi dvotjedni intenzivni tečaj kineskog jezika i kulture, projekcije filmova, izlete i književne večeri.
Rok prijave: 27. svibnja 2011. godine
Detaljnije informacije
 
Ignaz L. Lieben nagrada
Austrijska akademija znanosti nudi Ignaz L. Lieben nagradu u iznosu od 36.000 $ za istraživače iz oblasti molekularne biologije, kemije i fizike koji nisu stariji od 40 godina.
Rok prijave: 15. ožujak 2011.
Više informacija
 
PORTAL WWW.STIPENDIJE.INFO PONOVNO IZABRAN MEĐU NAJBOLJE INTERNETSKE STRANICE U HRVATSKOJ
Portal Instituta za razvoj obrazovanja po drugi puta dobio priznanje VIDI Web Top 100 za izvrsnost.
Stručni žiri natječaja VIDI Web Top 100 je izabrao portal www.stipendije.info Instituta za razvoj obrazovanja među deset najboljih hrvatskih internetskih stranica u kategoriji „Znanost, obrazovanje, kultura“ te među 100 najboljih internetskih stranica u Hrvatskoj u 2010. godini. Institut za razvoj obrazovanja po drugi puta dobiva ovo prestižno priznanje za visoku kvalitetu svog portala www.stipendije.info. Portal je prvi puta 2007. godine izabran među pobjednike natječaja VIDI Web Top 100.
Saznaj više
 
Radionice o implementaciji Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača
Prijave na radionicu o implementaciji Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za mobilnost i programe EU otvorene su do utorka 30.11.2010.
Saznaj više
 
PROSLAVA TJEDNA MEĐUNARODNOG OBRAZOVANJA
Institut za razvoj obrazovanja obilježit će Tjedan međunarodnog obrazovanja (od 15. do 19. studenoga) predavanjima i radionicama o mogućnostima studiranja u SAD-u te gostovanjima bivših studenata i stipendista američkih sveučilišta.
Saznaj više
 
Međunarodno priznati certifikat za znanje engleskog jezika u British Councilu
Razmišljate o studiranju u inozemstvu?

Za veliki broj inozemnih edukativnih ustanova uvjet je certifikat kojim se dokazuje znanje engleskog jezika. Takav međunarodno priznati certifikat možete u Hrvatskoj dobiti u British Councilu polaganjem IELTS testa kojeg je osmislilo Sveučilište u Cambridgeu.

Testiranje se vrši jednom mjesečno u British Councilu u Zagrebu, a kandidati 13 dana nakon ispita dobivaju međunarodno priznati certifikat koji je garancija da student može pratiti nastavu na engleskom jeziku.

Više informacija o tome kako preko British Councila dobiti međunarodno priznati certifikat za znanje engleskog jezika možete vidjeti na:

http://www.britishcouncil.org/croatia-exams-ielts.htm

 
Natječaj za dodjelu nagrade ''Mladi Europljanin /Europljanka godine''
Zaklada Heinz Schwarzkopf raspisala je natječaj za dodjelu nagrade ''Mladi Europljanin /Europljanka godine''
Nagrada u iznosu od 5000 eura dodjeljuje se za financiranje šestomjesečnog stažiranja nagrađene osobe kod zastupnika u Europskom parlamentu ili pri nekoj drugoj europskoj instituciji ili za realizaciju nekog europskog projekta. Detaljnije informacije o nagradi i obrazac za nominaciju objavljeni su na www.schwarzkopf-stiftung.de
Rok prijave je 30. rujna 2010. godine.

 
UKINUTO OPOREZIVANJE STIPENDIJA
Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak uključio preporuke iz kampanje „Stop oporezivanju stipendija“  
 
U Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak (N.N. 80/10 od 28.06.2010.) uvrštene su izmjene i dopune koje je Institut za razvoj obrazovanja (IRO), u suradnji s Hrvatsko-američkom zakladom za obrazovanje i izobrazbu (Zaklada), uputio premijerki Kosor i ministru Šukeru u travnju 2010. godine u okviru kampanje „Stop oporezivanju stipendija“. IRO pozdravlja izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak u dijelu u kojem su stipendije oslobođene od plaćanja poreza na dohodak za redovno studiranje. Izmjene Zakona stupaju na snagu 1. srpnja 2010.
Saznaj više
 
« Početak«12345»Kraj »

Stranica 4 od 5
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk